Önismeret

A sikered és boldogságod 1. számú gyakorlata maximalista Nőként

Anna vagyok.

Perfekcionista Nők self-love mentora. Támogatlak, hogy kihozd magadból a maximumot, miközben megtalálod a belső békédet.

hello

A siker és a boldogság kulcsa, ha nagyobb gyakorlod az együttérzést és a kedvességet önmagad felé. TÖLTSD LE MOST INGYENESEN!

INGYENESEN LETÖLTÖM

Legyél kedvesebb magaddal!

BACKSTAGE, hogy a színfalak mögötti életed is olyan ragyogó legyen, mint a másik rivaldafénye!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ▶️

Lépj
a következő szintre!

A mai rohanó társadalomban a maximalizmust és a perfekcionizmust gyakran erényként, a sikerhez és teljesítményhez kapcsolódó tulajdonságként dicsőítik. A perfekcionista nők, akik kiemelkedő teljesítményre törekszenek a karrierjükben vagy a vállalkozásukban, miközben mindent megtesznek, hogy a kapcsolataikban is megfeleljenek a hibátlanság könyörtelen törekvésének csapdájában találhatják magukat.

De mi lenne, ha azt mondanám, hogy a perfekcionizmus nem a kiteljesedés és a siker kulcsa? Mi lenne, ha azt mondanám Neked, hogy az önegyüttérzés megélése és gyakorlása lehet az a változás, amit keresel? Ami segít, hogy kitörj ebből az ördögi körből, és végre valóban olyan stabil önértékelést alakíthass ki, amire a legmélyebb kudarcaid során is támaszkodhatsz?

A sikered és boldogságod 1. számú gyakorlata maximalista Nőként – egy világban, ahol tökéletesnek lenni alapelvárás!

Kiégsz vagy önegyüttérzel?

A perfekcionizmus elérhetetlen normáival és könyörtelen belső önkritikájával súlyos teher és komoly energielszívás sokunk életében. Egy olyan soha véget nem érő körforgás, amiben lehetetlen nyerni és szavatolt a kudarcod. A patriarchális társadalmunkban, ahol a maszkulin értékek dominálnak, és ahol a nőket folyamatosan bombázzák félelem-alapú üzenetekkel, amelyek azt állítják, hogy soha nem elég jók, a kiválóságra való nyomás elsöprő erejű lehet.

De itt az igazság:

 • ❤️ senki sem tökéletes.

Se Te, se én, se senki más. És ez így van rendjén. Valójában ez több mint rendben van – felszabadító. A tökéletlenségünk elfogadása az 1. lépés az önegyüttérzés megélése felé.

Az önegyüttérzés azt jelenti, hogy kedvesen, megértéssel és elfogadással kezeljük magunkat, különösen a küzdelem vagy a kudarc pillanataiban. Arról szól, hogy felismerd, méltó vagy a szeretetre és a tiszteletre, függetlenül az eredményeidtől vagy a hiányosságaidtól. És arról, hogy esszenciálisan fontos, hogy kialakíts egy kedvesség gondolkodásmódot önmagaddal szemben, még akkor is, ha a körülötted lévő világ minden, csak nem kedves.

Konkrét tények a racionális elmédnek 🧠, amik alátámasztják az önegyüttérzés fontosságát:

Tudom, hogy maximalistaként szükséged van rá. 😉

 • 📝 A Journal of Personality and Social Psychology folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nők perfekcionizmusa az elmúlt néhány évtizedben jelentősen erősödött, ami káros hatással volt a mentális és a fizikai egészségükre.

 • 📝 Az austini Texasi Egyetem kutatása kimutatta, hogy az önegyüttérzés csökkenti a szorongást, a depressziót és a stressz szintet a nők körében, illetve relevánsan növeli a mentális rugalmasság, a reziliencia képességét nehezebb helyzetekben is.

 • 📝 A Harvard Business Review-ban közzétett esettanulmány olyan vezető beosztásban jól teljesítő nők tapasztalatait dokumentálta, akik nagyobb kiteljesedést és sikert értek el azáltal, hogy magukévá tették az együttérzést és elengedték a tökéletességre való törekvést.

Mit szólsz? Nemcsak a buddhizmus és sok már világvallás több ezer éves hagyománya tartja kiemelkedően fontosnak azt, hogy kedvesebb legyél magaddal, de a mai tucatnyi szempontból alátámasztott kutatások is. Ez már biztosan nem lehet puszta véletlen, igaz?

Hogyan építheted be a mindennapjaidba az önegyüttérzést? 3 + 1 gyakorlati stratégia a kezdéshez:

1. Barátkozz meg a tökéletlenséggel!

A perfekcionizmus és a maximalizmus olyan irreális mércét állít eléd, amit soha SENKI nem érhet el a valóságban. Öleld hát magadhoz a tökéletlenség szépségét, és ünnepeld a fejlődésedet, bármilyen kicsi is legyen.

✅ A self-love mentorod tippje: Sikernapló

 • Minden este írd össze 5 vagy 10 pontban, hogy aznap milyen apróbb vagy nagyobb sikereket értél el. Ezáltal megtanítod az elmédnek, hogy álljon meg a legkisebb fejlődéseknél is, tudatosítsa azokat, és ismerje el a létezésüket.

 • Fontos, hogy valóban felkerüljenek az apró eredmények is, hiszen aki a kicsit nem tudja értékelni, az a naggyal sem lesz soha elégedett. ➡️ Pontosan ez az az ördögi kör 😈, amiből ki akarsz szállni.

2. Tedd szokássá önmagad szeretetét és elfogadását!

Gyakorold az önszeretetet és az öngondoskodást, mint jólléted alapvető összetevőit. Bánj magaddal ugyanolyan kedvességgel és együttérzéssel, mint egy rászoruló barátoddal bánnál. Alakíts ki olyan napi rutinokat és szokásokat, amik támogatják mentális, érzelmi és fizikai egészségedet.

Self-love mentorként, coachként és szintén perfekcionista Nőként ezeket ajánlom minden ügyfelemnek: meditáció, naplóírás, mozgás és hálaadás. A kulcs: az öngondoskodási rutinod fenntartása, hiszen a stresszkezelés és a feltöltődés olyan, mint a zuhanyzás – elveszik a hatása. Éppen ezért csináljuk minden egyes nap. 😉

✅ A self-love mentorod tippje: töltsd le az ingyenes önegyüttérzés hanganyagunkat!

 • A BACKSTAGE tagok új kedvence lett ez a hanganyag, és szeretném minél több maximalista Nőhöz eljuttatni az üzenetét: legyél kedvesebb magaddal! Éppen ezért eléhetővé szeretném tenni Neked is. Kattints IDE, és máris le tudod tölteni! 🥰

 • Hallgasd meg készülődés vagy utazás közben, és építsd be az önegyüttérzés gyakorlatát azonnal az életedbe!

3. Tűzz ki reális célokat!

Ez az a pont, ahol MINDEN mentoráltam és én magam is rendszeresen elbukok… 😅 Maximalistaként a tapasztalatom szerint azok a reális célok, amikor megfelezed az eredeti elvárásaidat, és még azt is elosztod 3-mal… Szavatolom, hogy még így is túl magasra tetted a lécet, mert sokszor nem vesszük figyelembe, hogy egy új cél kitűzénél a meglévő feladataink nem tűnnek el, hanem ugyanúgy elviszik a fókuszunkat.

Éppen ezért olyan fontos, hogy a tökéletesség helyett inkább a fejlődésre összpontosíts, és hogy megünnepeld a legkisebb sikereidet is!

✅ A self-love mentorod pozitív megerősítése: Mindent elérhetsz, csak nem egyszerre!

 • A BACKSTAGE-ben folyamatosan dolgozunk az idő és a fókusz kérdéseivel, hogy egy olyan gondolkodásmódot tudjunk kialakítani, ami a valóságra és nem az irreális elvárásokra épül. Az idő szorításának feloldása és a fókusz, a prioritás kialakítása az életünkben esszenciális, ha nem akarjuk folyamatosan kiégetni magunkat.

+1. Merj segítséget kérni, és vedd körbe magadat támogató közösséggel!

Delegálás, támogatás, segítségkérés – tudom, hogy ezek számodra is komoly kihívások, hiszen mindent is egyedül akarsz megoldani. A kapcsolataid minősége meghatározza a boldogságodat, ami pedig egyenes arányban van a teljesítőképességeddel.

✅ A self-love mentorod tippje: határozd meg, hogy hol van szükséged segítségre!

 • Tudatosítsd magadban, hogy hol tudnál többet teljesíteni, ha delegálnál! Az igazán sikeres Nők nem félnek segítséget kérni se a munkájukban, se az otthoni feladatok elvégzéséhez, hiszen tudják, hogy csak így tudnak fejlődni és haladni.
 • Én például minden nap hálát adok a csodálatos munkatársamért, aki akkor is tartja a frontot, hogyha a kisfiam lebetegedik. Vagy a takarítónőnkért, aki két hetente besegít a házimunkába. 🙏

Milyen lenne az életed, hogyha kedvesebb lennél magaddal?

Egy olyan világban, ahol a perfekcionizmust gyakran dicsérik, és figyelmen kívül hagyják az önegyüttérzést, fontos, hogy elfoglalt perfekcionista Nőként priorizáld a saját jólétedet, és kialakítsd az önegyüttérzés szokását.

Tudom, hogy a belső kritikusod hangja időnként már-már bántalmazásnak számít! A kutatások azt is bebizonyítják, hogy ez a fajta gondolkodásmód kiégéshez, stresszhez és alacsonyabb teljesítményhez vezet. Éppen ezért itt az idő, hogy kedvesebben, megértőbben és nagyobb elfogadással bánj önmagaddal.

Hiszen minden belőled indul ki, így azt tudod továbbadni másoknak is, amit magadnak adsz!

Arra kérlek gyönyörű, perfekcionista Nőtársam, hogy állj meg egy pillanatra, vegyél egy mély levegőt, és értékeld magadat úgy, ahogy vagy – a hibáiddal és a kudarcaiddal együtt. Fogadd el az önegyüttérzést, mint a növekedésed és az átalakulásod leghatékonyabb eszközét, és figyeld meg, amint olyan módon alakítja át életedet, ahogyan azt soha nem gondoltad volna.

Emlékezz rá:

elég vagy, pontosan úgy, ahogy vagy!

Az új kedvenc ingyenes hanganyagod, hogy boldogan sikeres Nővé válj:

belső monológ