Podcastek

#őszintén Az elférfiasodott Nő és az elnőiesedett Férfi – Kollár Annával

Anna vagyok.

Perfekcionista Nők self-love mentora. Támogatlak, hogy kihozd magadból a maximumot, miközben megtalálod a belső békédet.

hello

A siker és a boldogság kulcsa, ha nagyobb gyakorlod az együttérzést és a kedvességet önmagad felé. TÖLTSD LE MOST INGYENESEN!

INGYENESEN LETÖLTÖM

Legyél kedvesebb magaddal!

BACKSTAGE, hogy a színfalak mögötti életed is olyan ragyogó legyen, mint a másik rivaldafénye!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ▶️

Lépj
a következő szintre!

Az #őszintén, vagyis a szóló epizódok olyan mélységekbe engednek betekintést, amelyeket Anna is eleinte félve ismert be önmagának. Saját elakadásai, a fejlődés iránti vágy és mások segítése motiválta ezt az önálló sorozatot. 

Nem a céljaid szintjére emelkedsz, hanem a rendszereid szintjére süllyedsz! – James Clear

#őszintén - Az elférfiasodott Nő és az elnőiesedett Férfi

Évezredek óta patriarchális társadalomban élünk, ahol a maszkulin értékek domináltak. Ez a túlélésünket szolgálta. Azonban a technológia kiugró fejlődésének köszönhetően elkezdtek átalakulni a családon belüli szerepek. 

Arra vagyunk tanítva, hogy betöltsük a tőlünk elvárt társadalmi szerepet.

A fejünkben van egy kép arról, hogy milyen a nőies Nő és milyen a férfias Férfi, hogy milyennek kellene lennie. Ezeket a mintákat magunkba szívtuk a történelem során és a közvetlen környezetünk által. Viszont sok változás történt az elmúlt évtizedekben. Például a jelen gazdasági helyzetben a Nőknek is muszáj dolgoznia, tanulnia, helytállnia – ugyanazokért a pozíciókért versenyzünk, mint a Férfiak. Nem csoda, hogy a Nők kénytelenek voltak felvenni férfias tulajdonságokat, hogy előrébb jussanak és ha úgy adta a helyzet, egyedülálló édesanyaként eltartsák családjukat. Ezek korábban meg sem történhettek volna: korábban nem válhattál el vagy nem vállalhattál Nőként munkát sem. De ma már “közel egyenlőként” vagyunk kezelve a férfiakkal, a nyugati országokat tekintve főként. (Sajnos sok fejlődő országban még mindig nem.) 

Az egyensúly fontosabb, mint bármikor. Talán rosszul határoztuk meg a vonalat a nőies Nő és a férfias Férfi körül? Lehet, hogy ezeket a határokat érdemes újradefiniálni? 

Mi van, ha azt mondom, mindenkiben van női és férfi, azaz feminin és maszkulin energia?

És a legfontosabb, amit tehetünk, hogy egyensúlyba hozzuk őket. Férfiként és Nőként egyaránt. 

Ma már minden lehetőséged megvan arra, hogy kihozd magadból a legjobb énedet. Kezdésnek hallgasd meg a podcastet. 😊 A mai epizódban:

  • Ránézünk arra, hogy mi történt az elmúlt évtizedekben, amiért úgy érezzük a Nők elférfiasodtak a Féfiak pedig elnőiesedtek. Korábban ez másként volt? Miben rejlett és rejlik ma ennek a mérhetősége? 
  • Áttekintjük, hogy társadalmilag és gazdaságilag milyen hatások értek minket.
  • Mit jelent a feminin és maszkulin minőség/energia egy nő vagy férfi életében?
  • Megtudhatod, hogy te vajon melyik tábort erősíted? Vagy beazonosíthatod, hogy a te párkapcsolati dinamikád vajon részesül-e ezekből a mintákból.
  • És azt is megtudhatod, hogy mi a megoldás mindezekre. 😉

A mai szóló epizódból kiderül:

  • 0:00 – 8:10 – Bevezetés és elfogadás
  • 8:10 – 16:53 – Társadalmi tényezők, amelyek megalapozták a változást
  • 16:53 – 24:00 – Milyen az elférfiasodott Nő?
  • 24:00 – 28:38 – Milyen az elnőiesedett Férfi?
  • 28:38 – 38:36 – Mi a megoldás? Hogy tudnak helyükre kerülni a dolgok? 

Kik is azok a Modern Múzsák?

“Egy közösség, ahol vállalkozó és vezető nőkként végre értjük egymást, tanulhatunk és inspirálódhatuk egymástól úgy, hogy őszintén megosztjuk az életünknek a  sötétebb, árnyékosabb oldalát is.” – Kollár Anna, vállalkozó és vezető nők mentora, író és a Modern Múzsák alapítója a Modern Múzsák podcast műsorvezetője.

A podcast küldetése, hogy olyan inspiráló vállalkozó és vezető Nők útját, tapasztalatait ossza meg, akik mellébeszélés nélkül beszámolnak az életük sikereiről és kudarcairól egyaránt.

Rendhagyó felépítés

Fontos tudnod, hogy az adásokat két részre osztjuk fel. Az első felében mindig a meghívott vendég életútját és az abból szerzett őszinte tapasztalataikat mesélik el. A második felében pedig az EGYetlen, legnagyobb aktuális kihívásuk feloldásában fog Nekik segíteni Anna, különböző coaching technikákkal, amiket te is tudsz alkalmazni a mindennapokban. 

Az epizód második felét kizárólag a zárt tudástárunkhoz és közösségünkhöz, az exkluzív BACKSTAGE-hez csatlakozva tudod meghallgatni, ahol benézhetsz a színfalak mögé. Regisztrálj most, és máris hozzáférsz a munkafüzetedhez és az EXTRA epizódhoz!

Ajánlások

Olvastad már a Hogyan hozd egyensúlyba a feminin és a maszkulin energiáidat című blogcikkemet? Bővebben itt olvashatsz róla!

 

Az új kedvenc ingyenes hanganyagod, hogy boldogan sikeres Nővé válj:

belső monológ