Önismeret

Hogyan hozd egyensúlyba a feminin és a maszkulin energiáidat?

Anna vagyok.

Perfekcionista Nők self-love mentora. Támogatlak, hogy kihozd magadból a maximumot, miközben megtalálod a belső békédet.

hello

A siker és a boldogság kulcsa, ha nagyobb gyakorlod az együttérzést és a kedvességet önmagad felé. TÖLTSD LE MOST INGYENESEN!

INGYENESEN LETÖLTÖM

Legyél kedvesebb magaddal!

BACKSTAGE, hogy a színfalak mögötti életed is olyan ragyogó legyen, mint a másik rivaldafénye!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ▶️

Lépj
a következő szintre!
  • női energiamenedzsment témában írt 1. cikkemet IDE kattintva tudod elolvasni, amiben megosztom, hogyan találtam rá a jin és a jang, a feminin és a maszkulin energia egyensúlyára és áramoltatására.

“Mindannyian feminin és maszkulin energiák kombinációi vagyunk. Bár általában a nemekhez kötik őket, de valójában egyáltalán nem erre utal az elnevezésük – mégis könnyebb így megragadni a lényegüket.”

Számos kultúra beszél férfi és női energiákról. A kínai hagyományokban az energiákat jinnek és jangnak hívják, míg a jógafilozófiában fontos szándékként jelölik meg, hogy áthidalják a különbséget a férfi energia (Shiva) és a női energia (Shakti) között az önmegvalósítás érdekében.

Patriarchális társadalomban és kultúrában élünk, ahol a férfias energiát értékelik. A verseny, a lendület, az eredmény és a hajtás a siker mutatói. Mindannyian részt veszünk ebben a versenyben, hiszen már az oktatási rendszer is erre nevel minket gyermekkorunktól kezdve. Ennek eredményeként viszont a női energiánk háttérbe szorul, ami azt eredményezheti, hogy teljesen üresnek, szorongónak és túlterheltnek érezzük magunkat. 

Az energiáink felborulását abból is felismerhetjük, hogy nincs megállás, mindig a maximumot kell kihoznunk magunkból és ezáltal – érthető okokból – elfáradunk, teljesen kiégetjük az energiánkat. Sőt, akár az életkedvünket is.

Az egyes energiák tudatosításával megkezdhetjük az éberség megteremtését és önazonos életet élhetünk, függetlenül a külső nyomástól vagy a társadalmi normáktól.

(Hogyha visszaolvasod az eddig leírtakat, máris észreveheted, hogy mindez tényleg nemtől függetlenül igaz a társadalmunkra. Férfiaknál és nőknél is erős eltolódást és éppen ezért diszharmóniát tapasztalhatunk a jang energia túlzott értékelése miatt.)

Milyen a feminin, jin energia?

A női energia eszenciáját abban lehet megragadni, hogy hogyan tapasztaljuk meg a világot, hogyan érezzük át a dolgokat és az érzelmeket, érzékeléseket és a beteljesedést, amely a megélt tapasztalatokból ered. Az intuícióban, a befogadókészségben, az együttműködésben, a kreativitásban és az érzésekben gyökerezik.

Egyensúlyhiányt tapasztalsz?

Amikor megéled a nőiességedet, a feminin energiádat, erős kapcsolatban állsz a testeddel és az ösztöneiddel. Képes vagy meghallani, mint súg a szíved és a szeretetre alapozni a döntéseidet. 

A jin energia egy befogadó, jobb agyféltekés, kreatív energia. Áramló, folyamatfókuszú és ciklikusságban nyilvánul meg. A Holdhoz, a vízhez, az éjszakához és a Földhöz kapcsolódik. Ha eltolódik az egyensúlyunk a feminin energiánk irányába, akkor viszont gyengének érezhetjük magunkat és elveszíthetjük személyes erőnket.

Úgy érzed, mintha egy energiaszivacs lennél, ami bármilyen környezet energiáját felveszi, amelyben tartózkodik és minden forrásból visszaigazolást, megerősítést vár? Különösen érzékenynek, akár túlérzékenynek érezheted magad, ha akár csak a napodnak néhány perce nem úgy történik, ahogyan remélted – és ezáltal elhatalmasodhat rajtad a teljes bizonytalanság. Ilyenkor az elmédet a saját érzéseid és gondolataid ejtik túszul.

Hogyan lehet egyensúlyba hozni a feminin energiád áramlását?

Itt az idő, hogy tudatosan észleld az energiáid változását, időt és teret szánj önmagad feltöltésére, valamint a ‘szeretem magam’ izomcsoportod erősítésére.

Az energiánk menedzselése több és mélyebb feladat, mint a már megszokott időmenedzsment. Folyamatos, napi szintű érzékelésével megteremthetjük az állandóan áramló egyensúlyunkat, sokkal rugalmasabbá válunk a kihívásokra és a változásokra, továbbá örömmel és felszabadultan élhetjük meg a valódi nőiességünket.

Itt az ideje, hogy tudatosan vigyázz magadra. Szánj rá naponta időt, hogy megéld az érzéseidet, meditálj, és naplózz rendszeresen.

A boldogságunk és egészségünk érdekében nagyon fontos, hogy megadjuk magunknak a lehetőséget, hogy újra kapcsolódhassunk az érzéseinkhez és meghallhassuk az intuícióinkat, hogy mit súg a belső hangunk.

Milyen a maszkulin, jang energia?

A férfias energia az eredményekről szól: hogyan teljesítünk, hogyan jutunk el a célig és hozzuk ki magunkból a maximumot. Cselekvésorientált, lényegre törő, versenyképes, logikus, közvetlen, problémamegoldó és kockázatvállaló.

A jang energia a nap, a fény, a tűz, az ég. Lineárisan és gyorsan mozgó energia, aminek a fókuszában a gondolat áll az érzelem helyett, a logika az intuícióval szemben, és az elme a szívvel átellenben. 

Egyensúlyhiányt tapasztalsz?

A maszkulin energiád kiegyensúlyozott menedzselésével ezt az energiát kreatívnak, praktikusnak, megvalósítónak és a vizualizációt elősegítőnek fogod találni. Ha viszont kibillen a harmóniából, akkor felerősíti az egóban fortyogó dühöt, a neheztelést és a belső konfliktusokat, amik szétválasztják az elme és a test egységét.

Amikor elsősorban a férfias oldalunkon működünk, fáradtnak, stresszesnek, túlterheltnek vagy nem szerethetőnek érezhetjük magunkat. Amikor túlterheltnek érezzük magunkat, robotpilóta üzemmódban működünk és / vagy az intim hiányát érzékeljük, akkor nagy esély van rá, hogy a feminin energiánk újratöltés után kiált.

A típusú személyiségnek tartod magad? Sokszor érzed azt, hogy mások megbuktak vagy csalódást okoznak neked? Az emberek könnyen megijednek tőled, és emiatt nem mernek igazán releváns, fontos információkat megosztani magukról, amik hatással lehetnek a velük való kapcsolatodra? A hajtás, a teljesítés, a maximalizmus annyira magától értetődik számodra, de valószínűleg még így sem ismered el eléggé önmagad és azt, amit eddig elértél. 

Ha A típusú személyiséged van, akkor gyakori, hogy túlszárnyalod magad, és mindent megteszel néha nem is az emberekért, hanem inkább az emberek helyett, hogy minden pontosan úgy alakuljon, ahogyan az szerinted a legjobb – már-már tökéletes.

Hogyan lehet egyensúlyba hozni a maszkulin energia áramlását?

Először is kiemelten fontos, hogy engedj a kontroll mániából és helyette elkezdj delegálni. Teljesen rendben van, ha valaki hibát követ el vagy kudarcot vall – ezekből tanul és ezáltal fejlődik az útja során. 

Mielőtt másokat megítélnél vagy azt éreznéd, hogy cserben hagytak, szánj rá pár percet, hogy megértsd a motivációdat, önmagadat és ezáltal könnyebb legyen elengedni az elvárásaidat – legalább egy-kettőt. ? Plusz! Taníts meg másokat arra, hogyan működsz, hogyan dolgozol, hogy őket is inspiráld a felemelkedésre és a céljaik megvalósítására.

Itt az idő, hogy megengedd magadnak a finomabb energiáid, rezgéseid megélését is. Engedd meg, hogy ellágyulj, hogy ellazulj az állandó, görcsös merevség helyett. Kapcsolódj rá és engedd be a kreatív, áramló energiáidat.

A maszkulin és feminin energiáink ötvözésével képessé válunk megteremteni az egyensúlyt az életünkben és bízni önmagunkban.

Az energiamenedzsmentünk tudatos kialakításával és fejlesztésével pedig idővel megtanuljuk, hogyan tudjuk áramlásban tartani a bennünk élő jin és jang energiát, hogy ezáltal az élet, a létezés és a cselekvés minden minőségét megélhessük. 

És valódi, önazonos Modern Istennővé válhassunk, aki mer igazán Nő lenni, de nem fél belelépni a Megvalósító maszkulin energiájába se!

➡ Szeretnéd elmélyíteni a tudásodat? Gyere, kattints IDE és csatlakozz a BACKSTAGE-hez!

  • női energiamenedzsment témában írt 1. cikkemet IDE kattintva tudod elolvasni, amiben megosztom, hogyan találtam rá a jin és a jang, a feminin és a maszkulin energia egyensúlyára és áramoltatására.

Az új kedvenc ingyenes hanganyagod, hogy boldogan sikeres Nővé válj:

belső monológ